Winkelmandje

Griekse salade Horiatiki

Ingrediënten:

  • 4 rijpe tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 komkommer, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 200 g feta-kaas, in blokjes gesneden
  • 1/2 kopje Kalamata olijven
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Instructies:

  1. Begin met het bereiden van de groenten. Snijd de tomaten, komkommer, rode ui en groene paprika en plaats ze in een grote kom.
  2. Voeg de Kalamata olijven toe aan de kom.
  3. Brokkel de feta-kaas over de groenten en olijven.
  4. In een aparte kleine kom, meng de extra vierge olijfolie, rode wijnazijn, gedroogde oregano, zout en zwarte peper. Klop dit goed door elkaar om een dressing te maken.
  5. Giet de dressing over de salade.
  6. Voorzichtig omscheppen om alle ingrediënten gelijkmatig te bedekken met de dressing.
  7. Laat de Griekse salade een paar minuten rusten zodat de smaken goed kunnen mengen.
  8. Serveer de Griekse salade op een mooi bord of schaal. Je kunt er wat extra olijven en een snufje oregano over strooien voor de finishing touch.

Dit heerlijke Griekse recept is perfect om te genieten met wat vers gebakken brood of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis. En het beste van alles is dat je de benodigde ingrediënten, zoals olijfolie, feta-kaas en olijven, rechtstreeks uit je Griekse producten webshop kunt halen. Geniet van de smaken van Griekenland

Ook lekker...